Як зробити геркулес із вівса
Як роблять Геркулес із вівса?
Для отримання пластівців цілісні зерна вівса сушать, очищають від м'яки, шліфують і пропарюють. Під дією пари зерна стають м'якшими, що помітно скорочує час для їхнього подальшого приготування в їжу. Тієї ж мети служить і розкочування, що збільшує питому поверхню продукту.
У чому різниця між Геркулесом та вівсянкою?
Вівсянка (вівсяна крупа) – це цілісні зерна вівса, які зібрали з поля і практично не піддавали термічній обробці. У ній збережені і зародки зерна, і висівки. Зовнішній вигляд вівсяна крупа нагадує довгий рис. Геркулес — це вівсяні пластівці, з яких найчастіше більшість із нас готує кашу.